Průmyslově vyráběné droždí má zpravidla světle béžovou barvu a svou charakteristickou vůni.
Existuje v nejrůznějších formách přizpůsobených jeho budoucímu využití. Skupina Lesaffre vyrábí a prodává tento široký sortiment droždí.
Tekuté droždí
Až do roku 1825, kdy bylo na trh poprvé uvedeno lisované droždí, byly kvasnice prodávány v tekutém stavu. Návrat k této formě droždí je reakcí na poptávku ze strany průmyslových pekáren.
Lisované droždí
je v průmyslových zemích rozšířeno nejvíce. Důvody jsou finanční i praktické. Je formováno do podlouhlých hranolů. Droždí vyráběné pro trh v České republice má bílou barvu a velmi drobivou strukturu. V jiných zemích může být tmavší a jeho konzistence plastičtější.
Granulované droždí
má formu relativně drobných částeček, které snadno procházejí násypkami hnětacích zařízení. V průmyslových pekárnách je často mícháno s vodou za vzniku suspenze. Tu lze následně použít při automatickém dávkování surovin.
Aktivní sušené
droždí
existuje ve formě drobných válečků nebo kuliček. Je odolné vůči teplu, což je vlastnost, která je velmi ceněna v regionech s klimaticky nepříznivými podmínkami (vysoké teploty a zvýšená vlhkost vzduchu).
Instantní droždí
vděčí za svůj název tomu, že ho není nutné před přidáním do mouky znovu hydratovat. Používá se stejně snadno jako čerstvé lisované droždí. Jemné krystalky instantního droždí jsou baleny buď vakuově nebo v ochranné atmosféře.
Mražené droždí
s nízkým obsahem vody
je droždí, které se vyznačuje nižším obsahem sušiny než je tomu u instantního droždí. Je ve formě prášku a používá se například při přípravě nepředpečeného hluboce zmraženého pečiva.